Mars – Månaden full av möjligheter?

Nu blev jag plötsligt riktigt taggad. Jag läste ett inlägg av Ekoenkelt var hon listar 100 saker du kan göra för att leva ett miljövänligare liv. Listan varierar mellan lätta och svåra saker, kostsamma och billiga/gratis förändringar. Själv slösurfade jag bara och läste listan mest för att lite pejla ”Var ligger jag i ekotänk just nu?”. Och visst var det några påminnelser jag verkligen behövde, som att jag börjat använda plastkassar igen. Varför? Våra tygkassar fungerar ju hur bra som helst och ibland svämmar plastpåshållaren över av plastpåsar. Så onödigt….

Men ja, efter att ha läst listan så gav den mej något annat än en bunt tips. Jag blev inspirerad. Inspirerad att ta tag i saker igen och ta mig framåt. Och jag har två saker i tankarna just nu. Det första är en kompost. Det känns som att det börjar vara dags för en just nu. Den mat vi slänger kunde ju lika gärna gå ut i komposten, det är ju inte precis som att vi bor i en lägenhet och inte har möjlighet till egen kompost. Så det ska jag nu läsa in mig på under våren.

Det andra jag haft i tankarna ett bra tag är höns. Jag skulle vilja testa att ha höns åtminstone under sommaren. Så något typ av hus eller en liten bur borde snickras ihop så de har någonstans att bo under sin vistelse.(Och ja, jag har tänkt snickra ihop den själv, Tobbi har nog egna projekt så det räcker och blir över). Där har jag en annan sak att undersöka vidare. Kanske vi kan ha några hönor redan till påsk?

Ser väl inte så krångligt ut? Eller hur?

Annonser

2 reaktioner på ”Mars – Månaden full av möjligheter?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s